tirsdag 22. desember 2009

22. desember

3. The Beatles - Let It Be

John Lennon var veldig skeptisk til denne sangen fordi han følte at den referte til kristendommens Jomfru Maria - John Lennon tok som kjent avstand fra kristendommen. Det er dog ikke den Mary det synges om, det er moren til Paul McCartney som døde da Paul var 14 år. Han skrev sangen etter å ha hatt en drøm om henne. "Let it be" er essensen i det hun fortalte ham i drømmen. Beatles' siste slager kan også tolkes til å inneholde et ønske om forsoning mellom medlemmene i gruppa etter at de gikk hver til sitt.

Det finnes ikke en gruppe som har betydd mer for musikken enn The Beatles og det å velge en sang fra disse var vanvittig vanskelig. Denne sangen står allikevel for meg igjen som noe av essensen med The Beatles: Det er så enkelt, allikevel så fantastisk bra. Sangen brukes i nær sagt alle mulige tilstelninger og rommer mye uansett hvilken vinkel man ser den fra. Stor og enkel poesi kombinert med fantastiske musikere!


3 kommentarer:

Helge sa...

Kjem tydlegvis tidlegare med kommentaren enn opphavet ditt i dag!

Godt val! Passande med 3. plass, sjølv om det kanskje ikkje er den kulaste Beatles-sangen, så er den jo tekstmessig sterk. Men vanskeleg å velge ein beatles-sang vil eg tru!

Anonym sa...

Ville nok valgt en annen sang av Beatles personlig, men bevares. Let it be er flott. Og gruppa burde jo uansett inntatt ikke bare en pallplass, men toppen!

Hanne sa...

1/2. Eg har store forventningar for morgondagen:)