onsdag 23. desember 2009

23. desember

2. Simon & Garfunkel - The Boxer

Paul Simon skrev denne sangen i en periode hvor han fikk hard kritikk for sin musikk. Han mente at han ble behandlet urettferdig av flere musikkjournalister og mener at han selv er The Boxer i denne sangen. Og for tredje dag på rad kommer det Bibelreferanser inn i bildet: "Seeking out the porer quarters" og "Workman's wages" er uttrykk Simon kom frem til mens han tenkte på sangen og leste i Bibelen som lå i skuffen på et hotellrom de var på under en turné. Selve innspillingen av denne låta alene tok over 100 timer. En av grunnene til dette er de velkjente "trommeslagene" i refrenget. "Trommeslag", ja. Det er ingen skarptomme man hører, det er lyden av en kjetting slått mot et betonggulv på et tomt lager.

Jeg er kanskje kontroversiell igjen, men det driter jeg i. Dette er en sang som har betydd enormt mye for meg: Om jeg har følt meg ensom eller ikke hatt det bra på en eller annen måte, har jeg hørt på denne sangen. På en eller annen måte har det gjort meg så mye bedre. Jeg har ingen logisk forklaring på dette, det nærmeste jeg har kommet det er at teksten så smått kan relatere til slik man føler seg noen ganger. For meg er denne sangen en vidundermedisin og er for meg det fremste eksemplet på hvor mye en sang alene kan bety for mitt eget vedkommende. Subjektiviteten lenge leve, likeså denne sangen!4 kommentarer:

Anonym sa...

Overraskende valg, men ikke dårlig av den grunn. Før kalenderen kom på "lufta" gjettet jeg på vinneren, og nå er jeg ganske sikker på at jeg får rett

Helge sa...

Må sei eg er spent på vinnaren!

Fin 2. plass. Hadde ikkje havna så langt oppe på mi liste, men subjektivitet og denne lista har jo gått stadig nærare kvarandre ;)

Mildrid sa...

Er fryktelig spent på ka du setter på topp eg og :) Følger med, sjøl om eg ikkje er like flittig på kommenteringa som Helge og far.

Hanne sa...

Den ville nok ikkje komen så høgt opp på mi liste, men kunne godt vore på topp ti. Bra låt!