lørdag 5. desember 2009

5. desember

20. Bon Jovi - Livin' on a Prayer

Etter at Livin’ on a Prayer var spilt inn, mente Jon Bon Jovi, vokalisten i bandet, at den ikke holdt mål. Gitarist Richie Samora klarte å overtale ham til å utgi sangen med betingelsen at den skulle spilles inn med et nytt arr. Sangen ble så populær at den toppet Billboard Hot-listen i fire uker. Jon Bon Jovi har i ettertid fortalt at inspirasjonen er hentet fra Reagans tankegang om å senke skattene for det rikeste for å åpne for nye investeringer. Resultatet er en tekst som omhandler et arbeiderklassepar som har en tøff hverdag i datidens USA som servitrise og havnearbeider.

Som den Ten Sing-gutten jeg er, er ikke denne sangen til å komme utenom. Høyhårrock på sitt ypperste og uansett hvor mye ihjelspilt og klisjébefengt denne låta er blitt, er det en viktig sang, og en av de første jeg som liten ung og uerfaren fjortis fikk gåsehud av. Digg.

4 kommentarer:

Helge sa...

No byrjar det å verte bra her! Samd med dei to siste postane dine!

Helena sa...

Aaaarghhh! Kreft i ørene!!!!

Anders sa...

Jon Francis Bongiovi Jr. takk. Jeg vil ha meg frabedt faktiske feil. Angående låta. Tja. Kul på russekick-off, har ikke så mye på topp 24 å gjøre. I alle fall ikke min. Og det er den som er riktig. Selvfølgelig.

Karuulaina sa...

huff...