lørdag 12. september 2009

Velg:09 - Del 2

I dag var det et mildt sagt yrende liv på Karl Johan. Mine to favorittsunnfjordinger og jeg tok oss turen ned og var først vitne til taler fra Christian Tybring-Gjedde, Carl I. Hagen og Siv Jensen. Altså, vi lever i et land med valgfrihet og det takker jeg min skaper for, men vær så snill, kjære deg: Hold deg unna Fremskrittspartiet. Samtlige taler var preget av sinne og bitterhet overfor den sittende regjeringen og kjørte den mest populistiske linjen jeg noensinne har vært borte i innenfor politkken - kun avgiftskutt og strengere innvandring stod i fokus. Jeg ble nær sagt fysisk kvalm av å høre på det. Og, ja, jeg er nok bokstavelig talt farga av mitt politiske syn, men å gå over til å høre på Kristin Halvorsen etterpå var som balsam for sjelen. Man kan kritisere regjeringen for mye, det kan jeg godt være den første til å si, men en sittende regjering må tale mye mer nøkternt da de i motsetning til et parti som har vært konstant i opposisjon kjenner til realitetene her i landet. Etter Kristin Halvorsen gikk turen rett videre til Jens Stoltenberg, også en ganske så god tale. Helge og jeg lekte så pressefotografer og fotfulgte Stoltenberg en god stund. Med unntak av at en livvakt etterhvert ble litt irritert på meg, gikk det helt fint. Og dagen bød absolutt på noen gode bilder.

All ære til Hanne


Carl peker og er sinna


Siv måler verferd med FrP i regjering


En veldig sur fyr og flotte ungdommer


En pen finansminister


En engasjert finansminister


Ntåååå


Jens deler ut roseJens deler ut enda en roseJens!


Jens og Helge. Et fantastisk bilde.


Jens og Espen.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Herlig

Anonym sa...

Gratuler med nok ett subjektivt venstredreid innlegg, uten noen argumentasjon (typisk sosialist faktor), det eneste som man beskylder FrP for er å lide av fremmedfrykt og være egoister (da man overser det faktum at mange innvandrere stemmer FrP, og klasseforskjellene i Norge er skapt av sosialismen)

Eneste som er bra, er at folk tar til fornuft, og vi opplever en blå vind over landet, både H og FrP vokser...

Espen sa...

Hei, Anonym.
Aller først: Takk for varm gratulasjon. At jeg er subjektiv og venstredreid har jeg aldri lagt skjul på, og at jeg ikke bruker bloggen min til politiske argumentasjoner er også helt korrekt (jeg må dog innrømme at jeg tenker og snakker om ting som ikke blir publisert her, min blogg er ingen blåkopi av hjernen min). Men en ting skal sies: Jeg er ikke sosialist, jeg tror ikke på sosialisme i praksis, men jeg tror på det som en ideologi som til dels kan brukes i praksis. Jeg er en moderat sosialdemokrat som fint kunne levd med en borgerlig regjering uten FrP.

Jeg kommer med påstander som jeg vet stemmer for enkelte i det nevnte partiet. Det kan jeg si av ren viten. At talene i Spikersuppa sist lørdag bar preg av dette, er heller ikke å ta hardt i, det kunne man også lese på kommentatorplass i flere aviser, inkludert DN, som tidligere har sagt klart ifra at de ønsker regjeringsskifte.

Hva innvandrere stemmer, bryr meg midt på ryggen. For meg er FrP sin fragmentiske politikk trusselen, de billige poengene deres. Om det handler om kultur, avgifter, krigføring, veier, osv. eller i dette tilfellet innvandring, så er dette deler av en oppstykket ideologi jeg mener at Norge ikke er tjent med.

En god ting er at FrP enda ikke er i posisjon.

Om du ønsker en videre diskusjon med meg, kontakt meg via mail eller på facebook.

Takk for tilbakemeldingen din.

Anonym sa...

Hei igjen!

Jeg har ikke som mål og starte noen laaang diskusjon, jeg klarer nok ikke å overbevise deg på «rett side», og du klarer ikke det samme med meg. Du sier at du ikke bruker bloggen til å argumentere politisk (du har såklart lov til det), men tenker at du iallefall nevner hvorfor du er imot FrPs innvandringspolitikk, avgiftslette osv. Jeg respekterer dine synspunkter, men er greit å begrunne dem. Magefølelse er ikke godt nok.

Jeg har nok ikke troen tro på sosialismen som ett element som kan brukes i år 2009. Etter mitt menneskesyn, bygger den ideologien på at man skal ta fra noen velsignelsen av å oppleve glede, elendigheten skal smøres jevnt utover samfunnet. Dette er en spissformulering, men den er ikke usann av den grunn.

Du sier at du har problemer med det du opplever som en fragmentisk politikk fra FrP sin side. Men jeg må nesten påpeke at da ser du ikke på helheten ved sånne spissformuleringer. Ja, partiet markedsfører seg gjennom saker som bedre veier, privatisering, skattelette og streng innvandring, men det er minst like viktig at du ser på de positive sidene ved dette. Bedre veier gir naturligvis følger for mindre ulykker og raskere transport, skattelette gir økt kjøpekraft. Privatisering av helse med stykkprisfinansiering gir alle rettigheter og behandling, uten at man må ha fet lommebok for å kjøpe seg tjenester. Listen er lang.

Om poengene er billige, spiller ingen rolle. Så lenge politikken fungerer er det bra.

-Anonym-

Espen sa...

Jeg må si at ditt ressonement over skattepolitikk, at skattepolitikk gir økt kjøpekraft, var noe en såpass konservativ politiker som George Bush sr. kalte for "Voodoo economic". Det er rett og slett å skyte seg selv i foten om målet er velferd for alle.

En diskusjon har ikke til formål å frelse den ene eller andre veien, men til meningsutveksling og større forståelse for hverandres synspunkt. Jeg håper derfor at du vil ta kontakt med meg.

Anonym sa...

Hvis du mener det er "voodoo economics" så må du søke litt på nettet hva økonomer faktisk sier. Det du skrev her er faktisk ikke ett argument, men kun en spissformulering, utledet fra en mening.

Kan bl.a nevne at Norge taper omlag 10 000 arbeisplasser bare pga formueskatten. Dette er noe svenske Åsa Hansson har påpekt. Mer om dette kan du finne på nettet (e24.no)og på Høyre sine nettsider.

-Anonym-