onsdag 9. desember 2009

9. desember

16. Louis Armstrong - What a Wonderful World

Bob Thiele (pseud. George Douglas) skrev denne sangen som en motvekt til den spente politiske temperaturen i USA som følge av Vietnamkrigen og den kalde krigen. Denne skildringen av å sette pris på det vakre i de nærmeste omgivelsene var i utgangspunktet ikke noe som tok utgangspunkt i å bli en kassasuksess. Louis Armstrong fikk 250$ for å spille inn denne låta – pengene gikk til orkesteret. Sangen lå heller ikke an til å bli noe annet enn one by many fordi ABC Records, ansvarlig for utgivelsen i Statene, mente at sangen ikke holdt mål. Ikke før HMV Records i Storbritannia kunne melde om at sangen var blitt en gigantisk hit i England, slapp de sangen i USA.

Dette er poesi av høy rang sunget av en av de mest karakteristiske stemmene verden noensinne har hørt. At en jazzmusiker som Louis Armstrong faktisk synger en ballade så fantastisk, forteller at verden kan være sjeleglad for at Tony Bennett, som opprinnelig skulle synge den, valgte å stå over. Hjertelig takk, Tony.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastisk sang. Burde kanskje vært enda høyere oppe på lista, og kunne også gjerne vært med en gang til med Eva Cassidy som artist.

Helge sa...

Den hadde ikkje hatt vondt av å vere endå høgare på lista!