lørdag 19. desember 2009

19. desember

6. Bob Dylan - Like A Rolling Stone

Bob Dylan er kjent for å lage ganske så lange sanger. Svært mange radiostasjoner spiller ikke sanger som varer mer enn 3 minutter, slik var det også når denne låta kom. I så måte ble den banebrytende: Med svært få unntak ble hele sangen spilt når en radiostasjon kjørte denne låta til tross for en varighet på over 6 minutter. Når man ser det med dagens briller, taler kanskje dette klart: Rolling Stone Magazine har denne sangen oppført som tidenes beste sang.

Poesi fra tidenes største musikkpoet. En så lang tekst, en så gjentakende komposisjon... Allikevel helt fantastisk. Dette er til å få tårer i øynene av.5 kommentarer:

Anonym sa...

Alltid godt med oppturer igjen

Helge sa...

Ikkje dumt val!

Artig at ROLLING STONE magazine kårar "like a ROLLING STONE" til tidenes beste sang då;) Kanskje dei har kåra ROLLING STONES til tidenes beste band? ;)

Harriball sa...

Denne sangen er jo bare kjedelig, syns jeg da.
Men jeg gleder meg mer og mer til topp tre. Spennende!

Anders sa...

Ja. Bra låt. Bra tekst. Typisk Dylan. Når det gjelder bruken av Rolling Stone som kvalitetssikring, så ville jeg holdt meg unna det. Jeg så gjennom lista deres. Den består jo i største grad av The Beatles, The Rolling Stones, Bob Dylan og Elvis Presley. Dessuten er vel 99% av låtene laga før 1980. 80-tallet, 90-tallet og 00-tallet har riktignok produsert mye dritt, men de har produsert mye bra og.

Espen sa...

Er enig i at Rolling Stone kan virke veldig enspora til å være et musikkmagasin, men det handler ikke om kvalitetssikring, det handler om å vise sangens anerkjennelse på en "kvantitativ" måte.