tirsdag 15. desember 2009

15. desember

10. Eagles - Hotel California

Materalisme og overflødighet er temaene for Eagles' største hit gjennom tidene. Et band bestående av musikere fra middelklassen brukte termen Hotel California som sin forestilling av de høyere sjiktene i USA. Hva betyr the American Dream for overklassen? Eagles' formål med sangen var å sette lys på dette spørsmål, noe som de definerte som den mørke siden av the American Dream. Dette har dog ikke kommet så veldig godt til syne - sangen er fortolket på så vanvittig mange måter, til tider helt ihjeltolket, så flere av medlemmene av Eagles har uttalt at til tross for at sangen ble en hit, bommet de helt med sitt formål. Sangen ble kåret til årets Grammy i 1977, men de ville ta imot prisen - Don Henley, Eagles' største ansikt utad, trodde ikke noe på konkurranser.

Fortolk som du vil, men ikke vær uenig om at dette er et stykk svært godt produkt innenfor markedsgruppen sanger. Kjempedigg gitar, en spennede tekst og noe så sjeldent som en cliffhanger i slutten av sangen som man aldri får noe svar på. Finfint!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Meget bra valg!

Harriball sa...

Denne er jeg med på. Etter noen, etter min mening, snodige sangvalg de siste dagene, har jeg nå fått troen på at du er på riktig kurs.