fredag 24. oktober 2008

En uke som journalist i student-TV

Mandag: Redaksjonsmøte, evaluering av forrige ukes sending, planlegging av neste ukes sending, min sak blir å lage en reportasje om årets foreleser ved Matematisk-Naturvitenskapelig fakultet og ta litt tak i hans kritikk av universitetets holdning til forelesning kontra forskning. Med meg på laget får jeg den stødige sunnmøringen Richard som skal stå for kameraføring og kyndig teknisk ledelse.

Tirsdag: Intervjuavtaler blir gjort, en frustrerende ting denne uken fordi et intervjuobjekt kunne på onsdag og et på fredag. Som en nødløsning intervjuet vi en ganske tilfeldig foreleser for å ha litt fyllstoff.

Onsdag: Interjuet med årets foreleser går av stabelen. Et godt intervju som inkluderte en gratis omvisning på naturhistorisk museum. Vi stiftet blant annet bekjentskap med den utdødde hesterasen Lofothest (1899) og det geniale dyret beltemus. Vi sneik oss også inn på en forelesning og filmet der før vi spurte folk når de gikk ut hva de syntes om forelesningen. De fleste studenter er ganske kameraskye.

Lofothest og beltemus i skjønn forening

Torsdag: Dagen uten student-tvjobbing.

Fredag: Intervju med rektor, riktig så trivelig. Litt innklippsbilder av fasader og forelesninger, deretter redigering med speaks, fargekorreksjon, lydfading, supere, hjørnebilde og masse annet gøy. Vi er snart ferdig og er godt fornøyde.

Hipp, hipp hurra.

5 kommentarer:

Mildrid sa...

Det høres litt gøy ut :)

Tarmine sa...

Så flenk du e!

Lars sa...

Haha! Ikkje rart den hesten er utdødd. Se på den da!

Espen sa...

Veldig fin hest, i grunn, skikkelig arbeidshest i sin tid. Den ser veldig slapp og lei seg ut, men det skal sies at det bildet er fra museet her i Bergen og det er det aller, aller siste eksemplaret av den. Kanskje ikke så rart den er lei seg når den er både ensom og utrydda?

Lars sa...

...eg trur eg hadde vore litt lei meg om eg var ein så rar hest også. I alle fall om eg var den siste rare. Og i alle fall om eg var den siste rare blant alle vanlege.