søndag 31. august 2008

En måned som bergenser

Jeg tror jeg har funnet nøkkelen til å komme meg opp tidlig: Skifte alarmtone minst en gang i uka. Det slo meg her en kveld at etter en uke med ”Turn, turn, turn” var det på tide med et bytte. Så nå på tirsdag stod jeg opp klokka sju til lyden av ”Denver, the last dinosaur”, noe som var en uvant lyd for meg og som jeg dermed reagerte på, noe som igjen gjorde at jeg våkna. Så, til alle dere som har problemer med å stå opp: Skift alarmlyd ofte, gjerne et par ganger i uka. Jeg har ikke missa en forelesning så langt, ganske så fornøyd med det.

Denne bloggen blir litt lang, for nå skal jeg fortelle om min ”nye start” her i Bergen og da er det jo en del som skal gjøres rede for. Jeg har nå bodd i vestlandshovedstaden i overkant av en måned. Den første uka i Bergen bodde jeg aleine. Jeg surra rundt og satte opp hyller, kjøpte gipsskruer, lyspærer, vaskemaskin, stol, ryddet inn alt mulig rart og generelt la grunnlaget for det videre livet. Ensomheten varte heldigvis ikke så lenge, mine to samboere Helena og Stian tok turen over for å flytte inn så godt. Med seg hadde de leilighetens samlepunkt og maskot, hamsteren Lotte Agurk, blant venner kalt Lotte, en skikkelse som kommer til å dukke opp flere ganger på denne siden.



Når de først dukka opp i Bergen, hadde jeg litt andre planer enn å henge med de, så morgenen etter tok jeg turen til Oslo, videre til Ås, så tilbake til Oslo, overnatta hos Martine, før turen gikk til Praha og YMCA Europe festival. Det var kort sagt en fantastisk opplevelse, Ten Sing Norway hadde sin ugjenkallelige avslutning ved å ha en konsert som for alltid kommer til å være spikra i minnet mitt som en fantastisk opplevelse. Resten av festivalen gikk med til å leke kioskansatt, smånerde, men først og fremst: Henge med venner, oppleve masse og ha det kjempeflott.



Og vi skal hjem igjen. Uka i Praha gikk mildt sagt fort, det ble tatt avskjed med alle i Ten Sing Norway og jeg dro vestover som TSN 07/08 sin representant i Bergen. Enerådende sådan. Jeg stormet leiligheten vår i Strandgaten kvelden 9.august. Det var da to dager til skolestart. Siden da har jeg levd mine dager i Bergen.



Leiligheten er flott, folka er heller ikke så verst, vi deler det meste, de to deler til og med seng. Sånt holder jeg meg for god til, har heller en dobbeltseng for meg selv. Når jeg forlater leiligheten for å lese eller gå på forelesning, går jeg gjennom Strandgatens koselige gågate, passer Eidsivating Lagmannsrett før jeg kommer meg inn på Torgallmenningen, går til høyre, opp til Johanneskirken, så til venstre og etter det spørs det helt hvilket bygg jeg skal på. En fin tur, særlig i selskap med min nye iPod.



Jeg er altså blitt en heltidsstudent. Bøker for 3000 kroner er kjøpt inn, kunnskap skal tilegnes, karakterer skal komme. Hvordan dette går, vet jeg ikke, men lever inntil videre i troen på at det skal gå bra. En ting er sikkert: Det ser veldig ut til at jeg har valgt riktig studium. Forelesningene er stort sett interessante, til og med ex.phil ganske så fascinerende. Jeg gleder meg til jeg blir litt mer strukturert i hodet sånn at jeg faktisk mer kan skjønne dimensjonen og dybden i de forskjellige fagområdene. Det blir nok bra, jeg kan fort bli nerd, tror jeg. Time will show.

Studiene er en del av studentlivet. En annen del som i grunn har tatt like lang tid, er jobben min i student-TV. Et ganske greit intervju og et par telefoner gjorde at jeg ble nyhets- og sportsjournalist. Da er det jeg som regien på intervjuer, tar intervjuene og kommer med befalinger om hva skal være med i saken, kameramannen har det tekniske og mer estetiske ansvaret. Den første saken ble ferdig for to dager siden, legger nok ut en link til den etter hvert.

En annen ting som jeg har begynt å gå på, er en ting som heter Navigatørene, en flerkirkelig kristen bevegelse. Den er å se på som en åpen bevegelse med et særlig fokus på medvandring. Grunnen til at jeg begynte å gå der er rett og slett det at de har bibelgruppe. Det blir det veldig fint å begynne å gå på.

Jeg jobber også med å få meg en jobb. Det trenger jeg etter hvert, for etter jul er det Helena og jeg som deler på leia, så da trengs det litt mer tilskudd. Jeg har skissert ned en noenlunde grei plan på hva og hvor jeg skal søke, men om du plutselig veit om noen greie deltidsjobber i Bergen, er det bare å kontakte meg. Og tro dette: Leiligheten er så flott at den virkelig er verdt å jobbe for.

Alt i alt har starten i Bergen vært veldig god. Trives stort så langt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Lotte er tøffest!!!!!

Kirsten Finch sa...

Melding fra Bergen mottatt. Høres fint ut. Over og ut. ;)

Anonym sa...

Ditta høyrest bra ut Espen!

Life in Bergen is good! Bergen e jo ein flott by så!

Må sei du er sprek då! Som går forbi Eidsivating Lagmannsrett for å komme deg på skulen, då den ligge på Hamar!

;)

Gulating er staden du går forbi!