lørdag 28. juni 2008

Utemmede omgivelser

I løpet av Norgesperioden var vi totalt innom 15 fylker. Det slo meg i løpet av denne perioden hvor flott land vi faktisk lever i, hvor fantastisk natur vi har. Her kommer derfor min personlige kåring av de 5 flotteste motivene/naturopplevelsene fra Ten Sing Norway.

5. Blefjell, Buskerud


Uka før påske ble BOLK (Bibel- Og LederKurs) fullført. C-delen av kurset ble holdt på Blestølen, Buskerud krets sitt leirsted på Blefjell. Noen dager var det strålende sol og påskeidyllen var veldig tilstede på dette sjarmerende leirstedet. Jeg, som skulle ha en bypåske, fikk min dose med fjellpåske og en aldri så liten påskeleirfølelse.

4. Bergen, Hordaland


I 1990 regnet det 87 dager i strekk i denne byen. Det regner i gjennomsnitt 240 dager i året i denne byen. Min første tur til Bergen, byen jeg flytter til om under en måned, var ikke helt representativt for dette. Det var strålende sol, noe som gjorde at jeg så byen på en måte jeg ikke hadde forestillinger om fra før av. Jeg håper at det blir mange slike dager i Bergen.

3. Hamarøy, Nordland

Foto: Helge Flø Kvamsås

Etter å ha gått kilometeren fra kjerka vi sov i, var vi oppe ved hallen hvor Hamarøynatta blir avholdt. Utsikten der var direkte fantastisk. Nok sagt.

2. Bodø, Nordland


Vi bodde et lite stykke opp i lia når vi var i Bodø. Dette sørget for at jeg ikke fikk det inntrykket av Bodø som jeg før hadde tenkt; et ganske urbant sted til spredt befolkede Nord-Norge å være. Det var mer en bygdefølelse, men når det er sagt, var dette ikke negativt. Utsikten og omgivelsene var rett og slett fantastiske. Det var ikke lenge det var lyst der, men da var det til gjengjeld utrolig vakkert.

1. Finnfjordbotn, Troms


Det var helt mørkt, men himmelen var ikke sort, den var grønn og rosa. Den beveget på seg. Det var så flott å se på at det faktum at jeg holdt på å fryse av meg fingrene betydde ingenting. Å se nordlyset danse er noe av det flotteste jeg har opplevd noensinne.

5 kommentarer:

Kirsten Finch sa...

Espen, jeg liker virkelig kåringen din! Er helt med på den! :)

Ellers...savner deg! Håper du tar deg tid til en liten Oslotur i høst, sånn at vi kan treffes, skravle og drikke kaffe! :)

Stor klem fra meg!

Andreas sa...

Godt å se at moderbyen faller i smak!

Mildrid sa...

Liker at dei tre som kom høgst opp er fra Nord-Norge. Det betyr at du har skjønt det, Espen :) Korti reiser du til Bergen?

Espen sa...

Kirsten: Selvfølgelig blir det Oslo-turer, skravla skal gå, kaffe skal drikkes og det blir kjempebra :)
Andreas: Bodø er, sånn jeg har fått sett den, en ganske vakker by, må rett og slett bøye meg for det.
Mildrid: Nå var vi ikke så lenge i Telemark, da, kåringa kunne fort ha vippa (: Jeg reiser til Bergen 26, overtok leiligheten i går. Det blir spennanes!

camilla sa...

Heisann!

Jeg prøvde å finne deg på Facebook, men den sa at du ikke var der og da jeg bare søkte på "Espen" så var det jo over 500 som het det, og jeg orket ikke lete igjennom alle navnene, derfor googla jeg deg og fant bloggen din. Facebook burde alfabetisere folk mye bedre, det er jo bare et eneste stort kaos.
Kan ikke du heller prøve og se om du finner meg? Camilla Saxegård er navnet. Og jeg liker å klippe.

Håper vi snakkes! (: