torsdag 21. februar 2008

: holde forelesning over (el. om) et emne / følge forelesninger

En forelesning er en undervisningsform som er vanlig ved universiteter og høyskoler. Studentene sitter i en sal (såkalt auditorium) og hører på en foreleser (f.eks. professor eller lektor), som snakker om et faglig tema relatert til et gitt studium. Forelesningen kan også inneholde fremvisninger via projektor eller overhead.
Kilde: Wikipedia

Ja, det oppsummerer på en grei måte de ukene vi er inne i nå. Med unntak av at vi ikke sitter i noe auditorium, men i et vaterrett rom på helt standard pulter. Eller, hva er egentlig definisjonen på pulter? Kanskje det heller bare er vanlige bord? Ifølge Wiki stammer pult fra ordet stol og i den overførte betydning betyr pult "maktinstitusjon". Jeg føler ikke at jeg sitter på en maktinstitusjon akkurat nå. Sant å si føler jeg meg som oftest mer mektig enn jeg føler meg i denne stort sett monolog-baserte læringsmetoden. Men kanskje det betyr at pulten er maktinstitusjonens eiendom? I så fall er beskrivelsen vitterlig treffende.

Inkarnasjonen. Gud som menneske. En ganske drøy tanke. Å tro at noe allmektig faktisk tok seg turen ned på jorden for å bli pint for vår egen dumskaps og ondskaps skyld. Å gi avkall på sin allmektighet og bli hengt på et kors og merke verdens pine og grusomhet på en av de verste måtene å dø på som kan tenkes virker nesten litt urealistisk, mener mange. Men på den annen side: Om det faktisk finnes en god makt i form av en Gud som faktisk ønsker oss alt vel som gode mennesker (definisjonen på dette får være opp til hver enkelt), er det ikke de iøyenfallende at det er en fremragende måte å bekrefte sin uendelige kjærlighet til oss mennesker på? Bare en liten tanke utifra inkarnasjonslæren vi har nå.

Så en liten oppdatering på hva som Ten Sing Norway loker med for tida. Vi er nå inne i vår andre studieuke på Rønningen hvor vi blir belært langt opp etter ørene. Vi er å høre i Helgerud førstkommende søndag og den påfølgende uka er teamene i Oslo og omegn for å besøke Ten Sing-grupper og ha det gøy med mening. På skuddårsdagen, 29.februar, skal vi ha en massiv konsert i Skøyen kirke. Deretter skal vi til Trønderlag og Agder før vi avslutter denne perioden med Vinter-BOLK på Blefjell.

4 konserter igjen i Norge. Tiden går skremmende fort.

1 kommentar:

Kirsten Finch sa...

Interessant å se hva det bedrives med på den siden av rommet :p Jaggu noen skikkelig Espen-tanker det der ;)