lørdag 22. september 2007

Et lite stykke Norge et lite stykke fra Norge

Regnet pisker mot vinduet til rom 16. Taket på Silkeborg Højskole buldrer som et svar til de tusentalls dråper som ender sin ferd der. Kaffekoppen brukes som varmekilde. Ute pisker trærne i takt med vinden. Høsten har kommet til Midtjylland.

Det finnes mange gospelsanger om hyrder. 20%, faktisk. Og en gospelsang sine toner skal angripes nedenfra og opp.

Danmark er et dejligt land og det skjer meget sjov her. Men til tider er savnet til Norge stort. Småting som det å kunne se en fjelltopp høyere enn Bob Marley og det å spise grovbrød med brunost, viser seg å være større brikker i konseptet velstand enn det man før har forestilt seg. En annen ting som også er dypt savnet, er melkesjokolade. Freia melkesjokolade. Savnet ble så stort at Ansten og Espen oppsøkte friluftslivslinja som for kort tid siden var en tur i Norge. De fortalte om sin trang til å fortære og nyte en plate av dette. Deres våte og uskyldsblå satte tydeligvis dype spor i de danske lightspeiderne. Guttene fikk iallefall hver sin plate av den lysebrune herligheten. Det var etter sigende en ubeskrivelig følelse å kjenne smaken. Smaken av kakao, melk og sukker Marabou ikke i sine tapreste forsøk er i nærheten av. Smaken av identitet. Smaken av hjemme. Smaken av et lite stykke Norge et lite stykke fra Norge.

Om man skulle satt opp en topp 10-liste over 80-tallets mest kjente slagere, ville garantert Toto vært representert, kanskje opp til flere ganger. Den kanskje aller største pop-slageren i dette tiåret fra CD'en 'Toto IV', som ble utgitt i 1982, heter Africa og blir regnet som en av verdens mest kjente ballader.

I hear the drums echoing tonight
But she hears only whispers of some quiet conversation
She's coming in 12:30 flight
The moonlit wings reflect the stars that guide me towards salvation
I stopped an old man along the way,
Hoping to find some long forgotten words or ancinet melodies
He turned to me as if to say, Hurry boy, it's waiting there for you

It's gonna take a lot to drag me away from you
There's nothing that a hundred men or more could ever do
I bless the rains down in Africa
Gonna take some time to do the things we never had

1 kommentar:

Draeica sa...

Tok 1.kommentaren fra anders igjen gitt! klokken er 03:23 når jeg skriver dette Espen...En fuktig natt på byen:P Bare gled deg til du kommer hjem til norge...Da kan du spise så mye brunost og freia melkesjokolade du bare vil:D