torsdag 6. september 2007

En kald cola på et rent rom

Plutselig skjedde det bare: Min gode romkamerat Andreas og jeg begynte plutselig å rydde. Altså, dette hadde vi selvfølgelig snakket om, men plutselig skjedde det. To gutter på omlag 19 år begynte høyst frivillig å rydde rommet fordi de syntes det var behov for det. De tenkte rasjonelt, langsiktig og fornuftig. På en gang.

Så var gulvet tomt for tøy, sprukne ballonger, brusflasker, ladere, kabler, vesker, sko og papirer som skal taes godt vare på. Tufteland Kroken utbasunerer på dette tidspunkt et helt drøyt forslag. Undertegnede fikk hakeslepp, begynte å sleve og ble totalt paralysert. Det var tre ord. Tre enkle ord. Skal. Vi. Vaske. Situasjonen tatt i betraktning, var min reaksjon så god som den kunne bli. Med et nikk en playmo-figur kunne klart merkbart bedre, kommuniserte jeg at 'Joda, vasking er flott. Neida, så... jada!'. Som sagt, så gjort.

Det ble gjort. Rommet ble vasket. Jeg satte meg ned med en cola. Og hva kan man si? En kald cola på et rent rom er bedre enn en kald cola på et skittent rom. Det skal dog sies at man skal ikke skjemme seg selv for mye bort, noe jeg er veldig nøye på når det kommer til ryddighet og støvtørking.

Nå er det natt. Mikkel sjekker inn for natta i vårt rene, lune rede. Jeg har tenkt å avslutte hver blogg fra nå av med et lite utdrag fra en sang. Og akkurat nå går det i Disney-musikk her og mine siste ord i denne omgang er derfor et fint, men trist utdrag fra en av mine store favoritter av barnesanger. Nyt livet, det er i grunn ganske fint.

A dragon lives forever but not so little boys
Painted wings and giant rings make way for other toys.
One grey night it happened, jackie paper came no more
And puff that mighty dragon, he ceased his fearless roar.

His head was bent in sorrow, green scales fell like rain,
Puff no longer went to play along the cherry lane.
Without his life-long friend, puff could not be brave,
So puff that mighty dragon sadly slipped into his cave.

3 kommentarer:

Sijih sa...

Hejsann. Nå fikk æ tatt tak i meg selv og lest bloggen din ;)
Du skriver utrolig bra!
Skulle ønske jeg og hadde slik god formulerings evne. *misunnelig*

;P

Anders sa...

Jammen jøssanæmmen a! Andreplass igjen :(

Unknown sa...

Jaja espen, dette er et lite påfunn av kai her :)

Du har alltid likt å korrigere meg :P og ikke ta dette feil dette er et ÅPENT diskusjons tema! Så jeg mener ikke å slå meg vrang ;)

Teksten du har på sangen her, som sikkert er kopiert fra nettet. "noe jeg hadde gjort ;)" så står det grey.
Noe som i seg selv er korrekt bruk av engelsk ord. Men jeg mener at i dette tilfellet stemmer det mer med Gray i og med at det er snakk om natt og litt mer mørk/dyster følelse. Og siden det er definisjonen av der GRAY blir brukt istede for GREY så mener jeg at det er til dels feil "gramatikk" om jeg får dra det så langt ;)PS! ;) JAG SKJEMTAR JU BARA ^^